કીર્તન મુક્તાવલી

પંચભૂત દ્વારા અક્ષરધામ વંદના

૨-૧૪૦૧૭: સાધુ અક્ષરજીવનદાસ

Category: પ્રકીર્ણ પદો

અક્ષરધામ પૃથવી વંદતે ।

અક્ષરધામ જલં વંદતે ।

અક્ષરધામ અગ્નીર્ વંદતે ।

અક્ષરધામ વાયુર્ વંદતે ।

અક્ષરધામ નભો વંદતે ।

 

હરિઃ ૐ દ્યૌઃ શાન્તિરન્તરિક્ષગૂઁ શાન્તિઃ પૃથિવી, શાન્તિરાપઃ શાન્તિ રોષધયઃ શાન્તિઃ ।

વનસ્પતયઃ શાન્તિ ર્વિશ્વે દેવાઃ, શાન્તિ ર્બ્રહ્મ શાન્તિઃ સર્વગૂઁ, શાન્તિઃ શાન્તિરેવ શાન્તિઃ સામા, શાન્તિરેધિ ॥

વિશ્વાનિ દેવ! સવિત ર્દુરિતાનિ પરાસુવ ।

જદ્‍ભદ્રન્તન્નઽ આસુવ ॥

ૐ શાંતિઃ શાંતિઃ શાંતિઃ ॥

Panch-bhūt dvārā Akṣhardhām vandanā

2-14017: Sadhu Aksharjivandas

Category: Prakirna Pad

Akṣhardhāma pṛuthavī vandate |

Akṣhardhāma jalam vandate |

Akṣhardhāma agnīr vandate |

Akṣhardhāma vāyur vandate |

Akṣhardhāma nabho vandate |

 

Harihi aum dyauhau shāntirantarikṣhagū shāntihi pṛuthivī, shāntirāpah shānti roṣhadhayah shāntihi |

Vanaspatayah shānti rvishve devāh, shānti rbrahma shāntihi sarvagū, shāntihi shāntirev shāntihi sāmā, shāntiredhi ||

Vishvāni deva! savit rduritāni parāsuv |

Jad‍bhadrantanna’ āsuv ||

Aum shāntihi shāntihi shāntihi ||

loading