કીર્તન મુક્તાવલી

સત્ સ્વાગતમ્ શુભસ્વાગતમ્ આનંદમંગલમંગલમ્

૨-૧૮૪: સાધુ અક્ષરજીવનદાસ

Category: પ્રમુખસ્વામી મહારાજનાં પદો

રાગ: કલાવતી

સત્ સ્વાગતમ્ શુભસ્વાગતમ્ આનંદમંગલમંગલમ્

 હે પ્રમુખસ્વામિન્ સ્વાગતમ્... ꠶ટેક

સદ્‍ગુણસિન્ધું શુભચરિતં પરમાત્માનિ દૃઢભક્તિરતમ્

વૈદિકધર્મપ્રચારકરમ્ શરણાગતસુખશાન્તિકરમ્

વર્તનવન્દિતસકલભુવં પ્રમુખવરં પ્રણમામિ ગુરુમ્

 સત્ સ્વાગતમ્ શુભસ્વાગતમ્... ૧

આન્તરબાહ્યપવિત્રતનું કરુણામયહૃદયં સરલમ્

ભૂતહિતે નિરતં સતતં તરુણશિશૌ સંસ્કારભુવમ્

સ્થાવરજંગમતીર્થપદમ્ પ્રમુખવરં પ્રણમામિ ગુરુમ્

 સત્ સ્વાગતમ્ શુભસ્વાગતમ્... ૨

તવ ચરણં ભુવિ શુભકરણં ધૈર્યધરં મધુરં વચનમ્

અવતરણં ભવદુઃખહરં કર્મ સદા પરમાર્થકરમ્

ભારતભૂજનનીપિતરમ્ પ્રમુખવરં પ્રણમામિ ગુરુમ્

 સત્ સ્વાગતમ્ શુભસ્વાગતમ્... ૩

Sat swāgatam shubhaswāgatam ānandamangalamangalam

2-184: Sadhu Aksharjivandas

Category: Pramukh Swami Maharajna Pad

Raag(s): Kalãvati

Sat swāgatam shubhaswāgatam ānandamangalamangalam,

 He Pramukh Swāmīn swāgatam...

Sadaguṇasindhum shubhacharitam,

 paramātmāni draḍhabhaktiratam;

Vaidik dharma prachārkaram, sharaṇāgata sukhashāntikaram;

Vartanavandītasakalabhuvam,

 Pramukhavaram praṇamāmī gurum.

  ... Sat swāgatam shubhswāgatam 1

Āntarabāhyapavitratanum, karuṇāmayahradayam saralam;

 Bhutahite nīratam satatam, taruṇashishau sanskārabhuvam;

Sthāvarajangamatīrthapadam,

 Pramukhavaram praṇamāmī gurum.

  ... Sat swāgatam shubhswāgatam 2

Tava charaṇam bhuvi shubhakaraṇam,

 dhairyadharam madhuram vachanam;

Avataraṇam bhavadukh haram, karma sadā paramārthakaram;

Bhārata bhūjananīpitaram,

 Pramukhavaram praṇamāmī gurum.

  ... Sat swāgatam shubhswāgatam 3

loading