કીર્તન મુક્તાવલી

વદનતર્જિત રમ્ય હિમાંશુકે (શ્રીવૃષનન્દનાષ્ટકમ્)

૨-૧૯૦૦૨: અચિંત્યાનંદ બ્રહ્મચારી

Category: સંસ્કૃત સ્તોત્રો

વદનતર્જિત - રમ્ય - હિમાંશુકે

 કમલકોમલ - પત્રવિલોચને ।

મદનમોહન - સુન્દર - વિગ્રહે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૧॥

મુનિસમાજ - સદાસન - સંસ્થિતે

 પુરટનૂપુર - રમ્યપદામ્બુજે ।

ઉદરનાભિ - વલિત્રય - રાજિતે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૨॥

કુસુમમાલ - વિશાલભુજાન્તરે

 મધુરહાસવિલાસ-મુખામ્બુજે ।

રુચિર - કેસરચન્દન - ચર્ચિતે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૩॥

જઘન - કાંચન - ભાસુરમેખલે

 લલિતમૌક્તિકહાર - મનોહરે ।

કુટિલ - મંજુલનીલ - શિરોરુહે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૪॥

વિશદચન્દ્ર - કરપ્રભ - શેખરે

 પ્રણતપાપવિનાશ - દિવાકરે ।

ધૃતવલક્ષ - વિશાલ - ઘનામ્બરે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૫॥

ક્ષપિતભક્ત - મનોભવ - વેદને

 કનકભૂષણ - હારિ - કરદ્વયે ।

અરુણરાગ - શિરઃપટ - શોભિતે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૬॥

તિલકલક્ષણ - રાજિત - ગંડકે

 શ્રુતિસિતેતર - બિન્દુ - મનોહરે ।

શ્રવણકુંડલ - શાલિ - કપોલકે

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૭॥

મધુરવાક્ય - સુધારસ - પોષકે

 નિજજનોદિત - યોગરહસ્યકે ।

વદતિ સંસદિ કૃષ્ણ - નિરૂપણં

 ભવહરેઽસ્તુ મનો વૃષનન્દને ॥૮॥

Vadana tarjita ramya himānshuke (Shrī Vṛuṣhanandanāṣhṭakam)

2-19002: Achintyanand Brahmachari

Category: Sanskrut Stotro

Vadana-tarjit - ramya - himānshuke

 Kamala-komal - patra-vilochane |

Madana-mohan - sundar - vigrahe

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||1||

munisamāj - sadāsan - sansthite

 puraṭanūpur - ramyapadāmbuje |

udaranābhi - valitraya - rājite

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||2||

Kusumamāl - vishāla-bhujāntare

 Madhura-hāsavilāsa-mukhāmbuje |

Ruchir - kesara-chandan - charchite

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||3||

Jaghan - kānchan - bhāsuramekhale

 Lalita-mauktikahār - manohare |

Kuṭil - manjulanīl - shiroruhe

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||4||

Vishada-chandra - karaprabh - shekhare

 Praṇata-pāpavināsh - divākare |

Dhṛutavalakṣha - vishāl - ghanāmbare

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||5||

Kṣhapita-bhakta - manobhav - vedane

 Kanaka-bhūṣhaṇ - hāri - karadvaye |

Aruṇarāg - shirahpaṭ - shobhite

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||6||

Tilaka-lakṣhaṇ - rājit - ganḍake

 Shrutisitetar - bindu - manohare |

Shravaṇa-kunḍal - shāli - kapolake

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||7||

Madhuravākya - sudhāras - poṣhake

 Nijajanodit - yoga-rahasyake |

Vadati sansadi Kṛuṣhṇa - nirūpaṇan

 Bhavahare’stu mano Vṛuṣhanandane ||8||

loading