કીર્તન મુક્તાવલી

માનસ ચિન્તય ચારુચરિત્રમ્ (માનસ ચિન્તય)

૨-૧૯૦૦૬: સદ્‍ગુરુ નિષ્કામાનંદ બ્રહ્મચારી

Category: સંસ્કૃત સ્તોત્રો

માનસ ચિન્તય ચારુચરિત્રમ્ ।

પ્રેમવતી - વૃષપુત્રં પવિત્રમ્ ॥

નૂતનમુદિર - દયિત - મંજુકાયે ।

ચન્દ્રવિશદ-વસનાનિ ધરન્તમ્ ॥ માનસ. ૧

કેસરતિલક-લલિત-નિજભાલે ।

કુંકુમ - ચન્દ્રક - ધરમભિરામમ્ ॥ માનસ. ૨

બિન્દુપરિષ્કૃત-શુભશ્રુતિ-યુગ્મે ।

રત્ન - સુશોભિત - કુંડલધારમ્ ॥ માનસ. ૩

અમ્બક-મધુપ-લસિત-લપનાબ્જે ।

કુન્દ - મુકુલસમ - હાસં દધાનમ્ ॥ માનસ. ૪

રેખા - વિરાજિત - વરકમ્બુકંઠે ।

પુરુવિધ-પુષ્પ-કનકમણિહારમ્ ॥ માનસ. ૫

વિષધર-વિગ્રહ-કલ્પ-કરદ્વયે ।

પુષ્પ - રચિત - વલયાંગદધારમ્ ॥ માનસ. ૬

હરિમદહરતનુ - મંજુલ - કટ્યામ્ ।

નંગખચિત ચામીકર-રશનાઢ્યમ્ ॥ માનસ. ૭

કરિકર-કદલી-કરભસમ-સક્થિમ્ ।

સુષમ - સુવૃત્ત - મુકુરરૂપ - જાનુમ્ ॥ માનસ. ૮

નૂપુર - નાદિત - ચરણમુદારમ્ ।

નિષ્કામાનન્દ - નિખિલતાપહારમ્ ॥ માનસ. ૯

Mānas chintaya chārucharitram (Mānas Chintaya)

2-19006: Sadguru Nishkamanand Brahmachari

Category: Sanskrut Stotro

Mānas chintaya chārucharitram |

Premvatī - vṛuṣhaputram pavitram ||

Nūtan-mudir - dayit - manjukāye |

Chandravishad-vasanāni dharantam || Mānas. 1

Kesar-tilak-lalit-nij-bhāle |

Kumkum - chandrak - dharamabhirāmam || Mānas. 2

Bindupariṣhkṛut-shubhashruti-yugme |

Ratna - sushobhit - kunḍal-dhāram || Mānas. 3

Ambak-madhup-lasit-lapanābje |

Kund - mukulasam - hāsam dadhānam || Mānas. 4

Rekhā - virājit - var-kambukanṭhe |

Puruvidha-puṣhpa-kanak-maṇihāram || Mānas. 5

Viṣhadhar-vigrah-kalpa-karadvaye |

Puṣhpa - rachit - valayāngadadhāram || Mānas. 6

Hari-madahar-tanu - manjul - kaṭyām |

Nang-khachit chāmīkar-rashanāḍhyam || Mānas. 7

Karikar-kadalī-karabhasam-sakthim |

Suṣham - suvṛutta - mukurarūp - jānum || Mānas. 8

Nūpur - nādit - charaṇ-mudāram |

Niṣhkāmānand - nikhil-tāpahāram || Mānas. 9

loading