કીર્તન મુક્તાવલી

ધર્મ ઘેર આનંદ ભયો જય બોલો ઘનશ્યામકી

૧-૩૦૦૧: અજાણ્ય

Category: ઉત્સવનાં પદો

જન્માષ્ટમી (શ્રાવણ વદ - ૮)

ધર્મ ઘેર આનંદ ભયો, જય બોલો ઘનશ્યામકી;

જય જય ઘનશ્યામકી, જય બોલો ઘનશ્યામકી.

જય હો ધર્મલાલકી, જય હો ભક્તિનંદકી;

છપૈયામેં શોર ભયો, જય હો ઘનશ્યામકી.

બ્રાહ્મણકો દાન દિયો, હાથી ઘોડા પાલખી;

હાથી ઘોડા પાલખી, જય બોલો ઘનશ્યામકી.

નંદ ઘેર આનંદ ભયો, જય કનૈયા લાલકી;

જય જય ગોપાલકી, જય કનૈયા લાલકી.

જય હો નંદલાલકી, જય જશોદાનંદ કી;

ગોકુલ મેં શોર ભયો, જય કનૈયા લાલકી.

Dharma gher ānand bhayo jay bolo Ghanshyāmkī

1-3001: unknown

Category: Utsavna Pad

Janmāṣhṭamī (Shrāvaṇ Vad - 8)

Dharma gher ānand bhayo, jay bolo Ghanshyāmkī;

Jay jay Ghanshyāmkī, jay bolo Ghanshyāmkī.

Jay ho Dharmalālkī, jay ho Bhaktinandkī;

Chhapaiyāme shor bhayo, jay ho Ghanshyāmkī.

Brāhmaṇko dān diyo, hāthī ghoḍā pālkhī;

Hāthī ghoḍā pālkhī, jay bolo Ghanshyāmkī.

Nand gher ānand bhayo, jay Kanaiyā lālkī;

Jay jay Gopālkī, jay Kanaiyā lālkī.

Jay ho Nandlālkī, jay Jashodānand kī;

Gokul me shor bhayo, jay Kanaiyā lālkī.

loading