કીર્તન મુક્તાવલી

ભવસંભવ ભીતિભેદનં - ગુરુભજન સ્તોત્ર

૧-૪૦૦૩: શ્રી દીનાનાથ ભટ્ટ

Category: સંસ્કૃત સ્તોત્રો

ભવસંભવ ભીતિભેદનં સુખસમ્પત્કરુણા નિકેતનમ્ ।

વ્રતદાનતપઃક્રિયાફલં સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૧॥

કરુણામય-ચારુ-લોચનં શરણાયાત-જનાર્તિ-મોચનમ્ ।

પતિતોદ્ધરણાય તત્પરં સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૨॥

નિજતત્ત્વપથાવબોધનં જનતાયાઃ સ્વત એવ દુર્ગમમ્ ।

ઇતિચિન્ત્ય ગૃહીતવિગ્રહં સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૩॥

વિધિશમ્ભુમુખૈરનિગ્રહં ભવપાથોધિ - પરિભ્રમાકુલમ્ ।

અપિધાર્ય મનો નરપ્રભં સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૪॥

નિજપાદપયોજકીર્તનં સતતં સ્યાદ્ ભવજીવગોચરમ્ ।

ઇતિ યઃ કુરુતે ક્રતૂત્સવં સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૫॥

બહિરીક્ષણલોકમાનુષં નિજદત્તામ્બકદર્શિનાં હરિમ્ ।

ભજનીયપદં જગદ્‍ગુરું સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૬॥

શરણાગતપાપપર્વતં ગણયિત્વા ન તદીયસદ્‍ગુણમ્ ।

અણુમપ્યતુલં હિ મન્યતે સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૭॥

ભવ-વારિધિ-મોક્ષ-સાધનં ગુરુરાજ-પ્રકટ-સ્વસઙ્‍ગમમ્ ।

પ્રકટીકૃતવાન્ કૃપાવાશઃ સહજાનન્દગુરું ભજે સદા ॥૮॥

ભગવન્ કૃપયા ત્વયા કૃતં જનતાયામુપકારમીદૃશમ્ ।

ક્ષમતે પ્રતિકર્તુમત્ર કઃ કુરુતે કીનજનસ્તતોઽઞ્‍જલિમ્ ॥૯॥

Bhavasambhava bhītibhedanam - Gurubhajan Stotra

1-4003: Shri Dinanath Bhatt

Category: Sanskrut Stotro

Bhavasambhava bhītibhedanam sukhasampatkaruṇā niketanam;

 Vratadānatapakriyāfalam Sahajānandagurum bhaje sadā. 1

Karuṇāmaya-chāru-lochanam sharaṇāyāta-janārti-mochanam;

 Patitoddharaṇāya tatparam Sahajānandagurum bhaje sadā. 2

Nijatattvapathāvabodhanam janatāyā svat eva durgamam;

 Ītichintya gruhitavigraham Sahajānandagurum bhaje sadā. 3

Vidhishambhumukhairanigraham bhavapāthodhi-paribhramākulam

 Apidhārya mano naraprabham Sahajānandagurum bhaje sadā. 4

Nijapādapayojkīrtanam satatam syād bhavajivagocharam;

 Īti yaha kurute kratutsavam Sahajānandagurum bhaje sadā. 5

Bahirikshaṇalokamānusham nijadattāmbakadarshinām Harim;

 Bhajanīyapadam jagadgurum Sahajānandagurum bhaje sadā. 6

Sharaṇāgatapāpaparvatam gaṇayitvā na tadiyasadguṇam;

 Aṇumapyatulam hi manyate Sahajānandagurum bhaje sadā. 7

Bhava-vāridhi-moksha-sādhanam gururāja-prakata-svasangamam;

 Prakaṭīkrutavān krūpāvashah Sahajānandagurum bhaje sadā. 8

Bhagavan krūpayā tvayā krutam janatāyāmupakāramidrusham;

Kshamate pratikartumatra kah kurute dinajanastatonjalim. 9

loading