કીર્તન મુક્તાવલી

ધર્મસ્ય બાલં મદનસ્ય કાલં - ભક્તિસુત સ્તોત્ર

૧-૪૦૦૪: શ્રી દીનાનાથ ભટ્ટ

Category: મંત્રો-સ્તોત્રો

ધર્મસ્ય બાલં મદનસ્ય કાલં સન્માર્ગપાલં હતલોભજાલમ્ ।

કલેઃ કરાલં સુધિયાં રસાલં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૧॥

અહિંસશીલં પ્રિયહિંસ્રકીલં જિતપ્રમીલં કૃતદિવ્યલીલમ્ ।

પયોદનીલં પ્રિયસાધુશીલં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૨॥

પાષણ્ડનાશં વિબુધપ્રકાશં સુખાવકાશં હતભક્તપાશમ્ ।

વિદ્યાવિકાશં જનતાનિરાશં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૩॥

સુરારિમોહં સુમતિપ્રરોહં સચ્છાસ્ત્રદોહં કુધિયામપોહમ્ ।

સદા વિમોહં પુરુશોભનોઽહં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૪॥

સદા પવિત્રં મુનિવર્યમિત્રં ક્ષમાચરિત્રં જનતાતિચિત્રમ્ ।

અહિંસસત્રં સુજનાતપત્રં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૫॥

વર્ણીન્દ્રવેશં લઘુકીર્ણકેશં હિતોપદેશં સકલપ્રજેશમ્ ।

ગતાઘલેશં જિતસર્વદેશં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૬॥

અભીતિહસ્તં વરદાન્યહસ્તં કર્મ પ્રશસ્તં હતિપાતબસ્તમ્ ।

કુદેશિકાસ્તં કુપથાગમાસ્તં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૭॥

સંસારસારં ભવસિન્ધુપારં દયાવિહારં કૃતધર્મધારમ્ ।

ભક્તાર્તિહારં ભુવિ દીનતારં નારાયણં ભક્તિસુતં નમામિ ॥૮॥

Dharmasya bālam madanasya kālam - Bhaktisut Stotra

1-4004: Shri Dinanath Bhatt

Category: Mantra-Stotra

Dharmasya bālam madanasya kālam

 Sanmārgapālam hatalobhajālam;

Kaleh karālam sudhīyām rasālam

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 1

Ahimsa shīlam priyahinsrakilam

 Jitapramīlam krutadivyalīlam;

Payodnīlam priyasādhushīlam

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 2

Pāshandanāsham vibudhaprakāsham

 Sukhāvkāsham hatabhaktapāsham;

Vidyāvikāsham jantānirāsham

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 3

Surārimoham sumatipraroham

 Sachhāstradoham kudhiyāmapoham;

Sadā vimoham purushobhanoham

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 4

Sadā pavitram munivaryamitram

 Kshamācharitram janatātichitram;

Ahimsasatram sujanātapatram

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 5

Varṇīndravesham laghukirṇakesham

 Hitopadesham sakalprajesham;

Gatāghalesham jitasarvadesham

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 6

Abhītihastam varadānyahastam

 Karma prashastam hatipātabastam;

Kudeshikāstam kupathāgamāstam

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 7

Sansārsāram bhavasindhupāram

 Dayāvihāram krutadharmadhāram;

Bhaktārtihāram bhuvi dīnatāram

 Nārāyaṇam Bhaktisutam namāmi. 8

loading