કીર્તન મુક્તાવલી

શરીરં સુરૂપં સદા રોગમુક્તં - ગુરુસ્તોત્ર

૧-૪૦૦૫: શ્રીશંકરાચાર્ય

Category: મંત્રો-સ્તોત્રો

શરીરં સુરૂપં સદા રોગમુક્તં

 યશશ્ચારુ ચિત્રં ધનં મેરુતુલ્યમ્ ।

ગુરોરઙ્‌ધ્રિપદ્મે મનશ્ચેન્ન લગ્નં

 તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિમ્ ॥૧॥

ષડઙ્‍ગાદિવેદો મુખે શાસ્ત્રવિદ્યા

 કવિત્વાદિ ગદ્યં સુપદ્યં કરોતિ ।

ગુરોરઙ્‌ધ્રિપદ્મે મનશ્ચેન્ન લગ્નં

 તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિમ્ ॥૨॥

કલત્રં ધનં પુત્રપૌત્રાદિ સૌખ્યં

 ગૃહં બાન્ધવાઃ સર્વમેતદ્ધિજાતમ્ ।

ગુરોરઙ્‌ધ્રિપદ્મે મનશ્ચેન્ન લગ્નં

 તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિમ્ ॥૩॥

વિદેશેષુ માન્યઃ સ્વદેશેષુ ધન્યઃ

 સદાચારવૃત્તેષુ મત્તો ન ચાન્યાઃ ।

ગુરોરઙ્‌ધ્રિપદ્મે મનશ્ચેન્ન લગ્નં

 તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિં તતઃ કિમ્ ॥૪॥

Sharīram surupam sadā rogamuktam - Guru Stotra

1-4005: Shri Shankaracharya

Category: Mantra-Stotra

Sharīram surupam sadā rogamuktam

 Yashaschāru chitram dhanam merutulyam;

Gurorangripadme manschenna lagnam

 Tataha kim tataha kim tataha kim tataha kim. 1

Shadangādivedo mukhe shāstravīdyā

 Kavitvādi gadyam supadyam karoti;

Gurorangripadme manschenna lagnam

 Tataha kim tataha kim tataha kim tataha kim. 2

Kalatram dhanam putrapautrādi saukhyam

 Gruham bāndhavāhā sarvametadhijātam;

Gurorangripadme manschenna lagnam

 Tataha kim tataha kim tataha kim tataha kim. 3

Videsheshu mānyah svadesheshu dhanyah

 Sadāchārvrutteshu matto na chānyah;

Gurorangripadme manschenna lagnam

 Tataha kim tataha kim tataha kim tataha kim. 4

loading