કીર્તન મુક્તાવલી

ભજ માનસ ગીત

૧-૪૦૦૭: સદ્‍ગુરુ નિષ્કામાનંદ બ્રહ્મચારી

Category: મંત્રો-સ્તોત્રો

ભજ માનસ ત્વં શ્રીહરિં, હરિકૃષ્ણં પુરાણમ્ ꠶ધ્રુવમ્

માયા-પરે નિલયે નિવસન્તં, મુનિજન-મણ્ડલ-મણ્ડિતમ્

નવઘન-મેચકમ્ અઙ્‍ગં દધાનં, વામરિપુમદ-મારકમ્... હરિકૃષ્ણં꠶

ભાસ્વદ્‍દ્યુતિ-વસનૈ ર્વિલસન્તં, બહુવિધ-ભૂષણ-ભૂષિતમ્

ભુવિ શકુલાદ્યાકૃતિં વિદધાનં, સ્વીયજનાનન્દ-દાયકમ્... હરિકૃષ્ણં꠶

પ્રેમવતી-વૃષલાલં વિશોકં, દુર્ગપત્તન-સંવાસિનમ્

ઉન્મત્ત-ગઙ્‍ગા-જલે વિહરન્તં, જ્ઞાનસુધા-જનશઙ્‍કરમ્... હરિકૃષ્ણં꠶

બ્રહ્મપ્રિયં બ્રહ્મવ્રત-ધરવેષં, બ્રહ્મવ્રતધર-નાયકમ્

હંસરુચિર-ગમનં કઞ્‍જનેત્રં, ધર્મવંશાવન-કારકમ્

નિષ્કામવર્ણિ-રચિતં ગીત-ગીતં, નિષ્કામનર-વ્રજ-શર્મદમ્... હરિકૃષ્ણં꠶

Bhaj Mānas Gīt

1-4007: Sadguru Nishkamanand Brahmachari

Category: Mantra-Stotra

Bhaja mānasa tvam Shrīharim,

 Harikrishṇam purāṇam...

Māyā-pare nilaye nivasantam,

 Munijan-maṇḍal-maṇḍitam;

Navghan-mechakam angam dadhānam,

 Vāmaripumad-mārakam... Harikrishṇam

Bhāsvaddyuti-vasanair vilasantam,

 Bahuvidha-bhūshaṇa-bhushitam;

Bhuvi shakulādyākrutim vidadhānam,

 Svīyajanānand-dāyakam... Harikrishṇam

Premavatī-vrushlālam vishokam,

 Durgapattan-samvāsinam;

Unmatta-Gangā-jale viharantam,

 Gnānsudhā-janashankaram... Harikrishṇam

Brahmapriyam brahmavrata-dharavesham,

 Brahmavratadhar-nāyakam;

Hansruchira-gamanam kanjanetram,

 Dharmavanshāvana-kārakam;

Nishkāmvarṇi-rachitam gīt-gītam,

 Nishkāmanara-vraja-sharmadam... Harikrishṇam

loading