કીર્તન મુક્તાવલી

તુમ બિન ઐસો કૌન દયાલ

૧-૬૭૭: સદ્‍ગુરુ પ્રેમાનંદ સ્વામી

Category: પ્રાપ્તિ ને મહિમાનાં પદો

 તુમ બિન ઐસો કૌન દયાલ

ભક્તિ ધર્મસુત કૃષ્ણ મહાપ્રભુ, પ્રગટે કલિમેં અધમ પ્રતિપાલ... તુમ꠶ ૧

પચત રહે હમ ભવપ્રવાહ મહિં, પાવત દુઃખ માયાવશ કાલ;

કરી સુદૃષ્ટિ નિકારી લિયે પ્રભુ, કાપ્યો કઠિન માયાકો જાલ... તુમ꠶ ૨

કિયે અપરાધ અનંત કોટિ તવ, ઉર ના ધારે તુમ રતિ એક વાલ;

રાખે શરન બિસારી અવગુન, દે નિજ જ્ઞાન કિયે જ્યું નિહાલ... તુમ꠶ ૩

જેહી પ્રતાપ સુન્યો હમ પૂરબ, સો દૃગ દેખ્યો પ્રગટ વિશાલ;

પ્રેમાનંદ કિયો કરુણાનિધિ, કાક મેટી પીક બક ઉ મરાલ... તુમ꠶ ૪

Tum bin aiso kaun dayāl

1-677: Sadguru Premanand Swami

Category: Prapti ne Mahimana Pad

 Tum bin aiso kaun dayāl

Bhakti Dharmasut Krishṇa Mahāprabhu,

 pragaṭe kalime adham pratipāl... tum 1

Pachat rahe ham bhavpravāh mahi,

 pāvat dukh māyāvash kāl;

Karī sudrushti nikārī liye Prabhu,

 kāpyo kathin māyāko jāl... tum 2

Kiye aprādh anant koṭi tav,

 ur nā dhāre tum rati ek vāl;

Rākhe sharan bisārī avgun,

 de nij gnān kiye jyu nihāl... tum 3

Jehī pratāp sunyo ham pūrab,

 so drag dekhyo pragaṭ vishāl;

Premānand kiyo karuṇānidhi,

 kāk meṭī pīk bak u marāl... tum 4

loading