કીર્તન મુક્તાવલી

જો તુમ તોડો પિયા મૈં નહીં તોડું

૧-૬૮૯: મીરાંબાઈ

Category: પ્રાપ્તિ ને મહિમાનાં પદો

જો તુમ તોડો પિયા મૈં નહીં તોડું,

 તોરી પ્રીત તોડી કા’ના કૌન સંગ જોડું... ꠶ ૧

તુમ ભયે તરુવર મૈં ભઈ પંખિયા,

 તુમ ભયે સરુવર મૈં તેરી મછિયા... ꠶ ૨

તુમ ભયે ગિરિવર મૈં ભઈ મોરા,

 તુમ ભયે ચંદા હમ ભયે ચકોરા... ꠶ ૩

તુમ ભયે મોતી પ્રભુ હમ ભયે ધાગા,

 તુમ ભયે સોના હમ ભયે સોહાગા... ꠶ ૪

મીરાં કહે પ્રભુ બ્રીજ કે વાસી,

 તુમ મેરે ઠાકોર મૈં તેરી દાસી... ꠶ ૫

Jo tum toḍo piyā mai nahī toḍu

1-689: Meerabai

Category: Prapti ne Mahimana Pad

Jo tum toḍo piyā mai nahī toḍu,

 Torī prīt toḍī kā’nā kaun sang joḍu... ° 1

Tum bhaye taruvar mai bhaī pakhiyā,

 Tum bhaye saruvar mai terī machhiyā... ° 2

Tum bhaye girivar mai bhaī morā,

 Tum bhaye chandā ham bhaye chakorā... ° 3

Tum bhaye motī Prabhu ham bhaye dhāgā,

 Tum bhaye sonā ham bhaye sohāgā... ° 4

Mīrā kahe Prabhu brīj ke vāsī,

 Tum mere ṭhākor main terī dāsī... ° 5

loading