કીર્તન મુક્તાવલી

સંત જન સોઈ સદા મોહે ભાવે

૧-૭૧૦: સદ્‍ગુરુ મુક્તાનંદ સ્વામી

Category: સંત મહિમાનાં પદો

રાગ: આશાવરી

પદ - ૧

 સંત જન સોઈ સદા મોહે ભાવે... ꠶ટેક

દેહ ઇન્દ્રિય અરુ મન આદિક કે, સંગમેં નહીં લપટાવે... સંત꠶ ૧

કામ ક્રોધ અરુ લોભ મોહ વશ, હોય ન મન લલચાવે;

મેરો હી ધ્યાન રટન મુખ મેરો, સો તજી અન્ય ન જાવે... સંત꠶ ૨

ક્ષર અક્ષર અરુ અક્ષર પરકી, સબ હી સમજ ઉર લાવે;

સબ ગુન પૂરન પરમ વિવેકી, ગુણ કો માન ન આવે... સંત꠶ ૩

પિંડ બ્રહ્માંડસે પર નિજ આત્મા, જાની કે મમ ગુન ગાવે;

મુક્તાનંદ કહત યૂં મોહન, સોઈ જન સંત કહાવે... સંત꠶ ૪

Sant jan soī sadā mohe bhāve

1-710: Sadguru Muktanand Swami

Category: Sant Mahima Pad

Raag(s): Ashãvari

Pad - 1

Sant jan soī sadā mohe bhāve...

 Deh īndriya aru man ādik ke, sangme nahi lapṭāve... sant 1

Kām krodh aru lobh moh vash, hoy na man lalchāve;

 Mero hī dhyān raṭan mukh mero, so tajī anya na jāve... sant 2

Kshar Akshar aru Akshar parkī, sab hī samaj ur lāve;

 Sab gun pūran param vivekī, guṇ ko mān na āve... sant 3

Pinḍ brahmānḍse par nij ātmā, jānī ke mam gun gāve;

 Muktānand kahat yū Mohan, soī jan sant kahāve... sant 4

loading