કીર્તન મુક્તાવલી

જા કે પ્રિય ન રામ બૈદેહી

૧-૫૪૮: તુલસીદાસ

Category: ઉપદેશનાં પદો

(ગઢડા મધ્ય પ્રકરણ ૫૭માં વચનામૃતમાં શ્રીજીમહારાજે સંતો પાસે ગવડાવેલાં તુલસીદાસજીનાં ૩ પદો)

 જા કે પ્રિય ન રામ બૈદેહી ।

સોં છાંડિયે, કોટિ બૈરી સમ, જદ્યપિ પરમ સનેહીં ॥૧॥

તજ્યો પિતા પ્રહ્‌લાદ બિભીષન બંધુ ભરત મહતારીં ।

બલિ ગુરુ તજ્યો કંત વ્રજ બનિતનિ ભયે મુદમંગલકારીં ॥૨॥

નાતે નેહ રામકે મનિયત, સુહૃદ સુસેબ્ય જહાં લૌં ।

અંજન કહાં આંખિ જેહી ફૂટૈં, બહુતક કહૌં કહાં લૌં ॥૩॥

તુલસી સો સબ ભાંતિ પરમ હિત, પૂજ્ય પ્રાનતેં પ્યારો ।

જાસોં હોય સનેહ રામ પદ, એતો મતો હમારો ॥૪॥

Jā ke priya na Rām baidehī

1-548: Tulsidas

Category: Updeshna Pad

(Gaḍhaḍā Madhya Prakaraṇ 57mā Vachanāmṛutmā Shrījī Mahārāje santo pāse gavḍāvelā Tulsīdāsjīnā 3 pado)

Jā ke priya na Rām baidehī |

So chhānḍiye, koṭi bairī sam, jadyapi param sanehī ||1||

Tajyo pitā Prah‌lād Bibhīṣhan bandhu Bharat mahatārī |

Bali guru tajyo kant vraj banitani bhaye mudmangalkārī ||2||

Nāte neh Rāmke maniyat, suhṛud susebya jahā lau |

Anjan kahā ānkhi jehī fūṭai, bahutak kahau kahā lau ||3||

Tulsī so sab bhānti param hit, pūjya prānte pyāro |

Jāso hoy saneh Rām pad, eto mato hamāro ||4||

loading