કીર્તન મુક્તાવલી

હો હરિ તુમ સાચે હિતકારી

૧-૮૬૫: સદ્‍ગુરુ બ્રહ્માનંદ સ્વામી

Category: પ્રકીર્ણ પદો

 હો હરિ તુમ સાચે હિતકારી;

શરણાગત કી બાંહ ન છોડો, એહી અચલ હરિ ટેક તુમારી... ꠶ટેક

જન અવગુન મેરુસમ હોવે, તાકું ગનત રતિ અનુસારી;

જન ગુન રતિ તુલ જો હોવે, તાકું ગનત મેરુસમ ભારી... ꠶ ૧

ઝાલ કરાલ જઠર અગ્નિકી, તાતે લીનો મોય ઉગારી;

જહાં જહાં દેહ ધર્યો મૈં તહાં તહાં, અન્ન જલકી નહિં સુરત બિસારી... ꠶ ૨

તનકો હેત કરી કહે સબહી, માત તાત બંધુ સુત નારી;

જીયકો હેત તુમહી હરિ જાનો, બ્રહ્માનંદ જાત બલિહારી... ꠶ ૩

Ho Hari tum sāche hitkārī

1-865: Sadguru Brahmanand Swami

Category: Prakirna Pad

Ho Hari tum sāche hitkārī;

 Sharaṇāgat kī bāh na chhoḍo, ehī achal Hari ṭek tumārī... °ṭek

Jan avagun merusam hove, tāku ganat rati anusārī;

 Jan gun rati tul jo hove, tāku ganat merusam bhārī... ° 1

Zāl karāl jaṭhar agnikī, tāte līno moy ugārī;

 Jahā jahā deh dharyo mai tahā tahā, anna jalkī nahi surat bisārī... ° 2

Tanko het karī kahe sabhī, māt tāt bandhu sut nārī;

 Jīyako het tumahī Hari jāno, Brahmānand jāt balihārī... ° 3

loading