કીર્તન મુક્તાવલી

અહો પ્રભુ અચરજ માયા તુમ્હારી

૧-૮૭૩: સદ્‍ગુરુ બ્રહ્માનંદ સ્વામી

Category: પ્રકીર્ણ પદો

 અહો પ્રભુ અચરજ માયા તુમ્હારી

 જિસે મોહે સકલ નરનારી... ꠶ટેક

બ્રહ્મા મોહે શંકર મોહે, મોહે ઇન્દ્ર બલ હારી;

 સનકાદિક નારદમુનિ મોહે, દુનિયા કૌન બિચારી... ૧

યોગ કરંતે યોગી મોહે, બનમેં મોહે તપધારી;

 વેદ પઢંતે પંડિત મોહે, ભૂલ ગયે સુધ સારી... ૨

પંચવિષયકી જાલ બિછાઈ, બંધન રચિયા ભારી;

 લાલચમેં સબ જીવ ફસાયે, નિકલનકી નહીં બારી... ૩

જિસ પર કિરપા હોય તુમ્હારી, સો જન ઉતરે પારી;

 બ્રહ્માનંદ શરણમેં આયો, લીજિએ મોહે ઉબારી... ૪

Aho Prabhu acharaj māyā tumhārī

1-873: Sadguru Brahmanand Swami

Category: Prakirna Pad

Aho Prabhu acharaj māyā tumhārī

 Jise mohe sakal narnārī... °ṭek

Brahmā mohe Shankar mohe, mohe Indra bal hārī;

 Sankādik Nāradmuni mohe, duniyā kaun bichārī... 1

Yog karante yogī mohe, banme mohe tapdhārī;

 Ved paḍhante panḍit mohe, bhūl gaye sudh sārī... 2

Panch-viṣhaykī jāl bichhāī, bandhan rachiyā bhārī;

 Lālachme sab jīv fasāye, nikalankī nahī bārī... 3

Jis par kirpā hoy tumhārī, so jan utare pārī;

 Brahmānand sharaṇme āyo, lījie mohe ubārī... 4

loading