કીર્તન મુક્તાવલી

વિદ્યા પરા બ્રહ્મવિદ્યા - સત્સંગદીક્ષા માહાત્મ્ય સ્તોત્ર

૨-૧૧૮૯: સાધુ ભદ્રેશદાસ

Category: પ્રકીર્ણ પદો

સ્વામિનારાયણઃ સાક્ષાદ્ અક્ષરપુરુષોત્તમઃ।

સર્વેભ્યઃ પરમાં શાંતિં આનન્દં સુખં અર્પયેત્॥

વિદ્યા પરા બ્રહ્મવિદ્યા તથેયં

  અધ્યાત્મવિદ્યા નિગમાગમોક્તા।

વાણી પરા યા શ્રુતિશાસ્ત્રરૂપા

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૧॥

શ્રીસ્વામિનારાયણહૃદ્‌ગતાર્થં

  બ્રહ્મસ્વરૂપૈર્ગુરુભિર્યદિષ્ટમ્।

સંગૃહ્ય યા ભાતિ તદેવ સર્વં

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૨॥

યા સ્વામિનારાયણબોધિતાનાં

  મુક્તિપ્રદાનાં વચનામૃતાનામ્।

ધત્તે રહસ્યં સહજં સુગમ્યં

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૩॥

આજ્ઞાં હરેઃ શુદ્ધમુપાસનં ચ

  સ્પષ્ટં બ્રુવાણા ચ મુમુક્ષુગમ્યા।

સિદ્ધાન્તસર્વસ્વવિભૂષિતા ચ

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૪॥

બ્રહ્માક્ષરાત્મૈક્યવિભાવભવ્યાં

  માહાત્મ્યવિજ્ઞાનપ્રભાપ્રકાશામ્।

ભક્તિં બ્રુવાણા શુભ ધર્મયુક્તાં

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૫॥

આચારશુદ્ધેશ્ચ વિચારશુદ્ધેઃ

  સ્વભાવશુદ્ધેર્વ્યવહારશુદ્ધેઃ।

સર્વાત્મશુદ્ધેર્વિનિરૂપિકેયં

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૬॥

સ્વચ્છાર્થબોધૈઃ સરલાર્થયુક્તૈઃ

  સર્વાર્થગર્ભૈઃ પરમાર્થદીપ્તૈઃ।

ગૂઢાર્થતત્ત્વા સુફલાર્થરમ્યા

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૭॥

શંકાભયાજ્ઞાનવિનાશિનં ચ

  નિષ્ઠા ત્વનન્યા દૃઢનિશ્ચયશ્ચ।

હરૌ ગુરૌ સ્યાત્ સુદૃઢં યયા સા

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૮॥

આનન્દદા દુઃખવિનાશિનીયં

  હરેશ્ચ પ્રીતેરભિવર્ષિણીયમ્।

શાન્તિપ્રદા સર્વસુખાસ્પદેયં

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૯॥

ગુરોર્મહન્તસ્ય પ્રસાદરૂપા

  સાક્ષાત્ સ્વહસ્તાક્ષરલેખરૂપા।

પ્રત્યક્ષબ્રહ્માત્મમુખાબ્જલબ્ધા

  સત્સંગદીક્ષા હૃદિ રાજતાં મે॥ ૧૦॥

Vidyā parā brahmavidyā - Satsang Dīkṣhā Māhātmya Stotra

2-1189: Sadhu Bhadreshdas

Category: Prakirna Pad

Swāminārāyaṇah sākṣhād Akṣhar-Puruṣhottamah।

Sarvebhyah paramām shāntim ānandam sukham arpayet॥

Vidyā parā brahmavidyā tatheyam

  adhyātmavidyā nigamāgamoktā।

Vāṇī parā yā shruti-shāstra-rūpā

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 1॥

Shrī Swāminārāyaṇa-hṛudgatārtham

  brahmaswarūpair-gurubhir-yadiṣhṭam।

Sangṛuhya yā bhāti tadev sarvam

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 2॥

Yā Swāminārāyaṇa-bodhitānām

  muktipradānām Vachanāmṛutānām।

Dhatte rahasyam sahajam sugamyam

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 3॥

Āgnām Harehe shuddham-upāsanam cha

  spaṣhṭam bruvāṇā cha mumukṣhu-gamyā।

Siddhānta-sarvasva-vibhūṣhitā cha

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 4॥

Brahmākṣhar-ātmaikya-vibhāvabhavyām

  māhātmya-vignāna-prabhā-prakāshām।

Bhaktim bruvāṇā shubha dharma-yuktām

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 5॥

Āchāra-shuddheshcha vichāra-shuddhehe

  svabhāva-shuddher-vyavahāra-shuddhehe।

Sarvātma-shuddher-vinirūpikeyam

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 6॥

Svachchhārtha-bodhaihi saralārtha-yuktaihi

  sarvārtha-garbhaihi paramārtha-dīptaihi।

Gūḍhārtha-tattvā sufalārtha-ramyā

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 7॥

Shankā-bhayā-gnāna-vināshinam cha

  niṣhṭhā tvananyā dṛuḍha-nishchayashcha।

Harau gurau syāt sudṛuḍham yayā sā

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 8॥

Ānandadā dukha-vināshinīyam

  Hareshcha prīter-abhivarṣhiṇīyam।

Shāntipradā sarva-sukhās-padeyam

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 9॥

Guror-Mahantasya prasādarūpā

  sākṣhāt svahastākṣhara-lekharūpā।

Pratyakṣha-brahmātma-mukhābjalabdhā

  Satsanga-Dīkṣhā hṛudi rājatām me॥ 10॥

BAPS Santvrund

Kirtan Selection

ગુ Tr   Sort options   Go

Hindi

Kirtan Study

Quick Links

loading