કીર્તન મુક્તાવલી

ત્વમેવાસિ ત્રાતા ભવાબ્ધે - નારાયણપંચકમ્

૨-૩૩૧: અજાણ્ય

Category: મંત્રો-સ્તોત્રો

નારાયણપંચકમ્

ત્વમેવાસિ ત્રાતા ભવાબ્ધે ર્જનાનાં,

 ત્વમેવાસિ દાતા પ્રભોઃ પાદભૂમેઃ ।

ત્વમેવાસિ શાન્તેઃ સુખસ્યાર્ણવસ્ત્વં

 ત્વમેવં ચિરાયુસ્ત્વમેવં ચિરાયુઃ ॥૧॥

ત્વમેવાસિ બોદ્ધા ચ મન્તા વિધાતા

 ત્વમેવાસિ ધામ્નઃ સુખસ્યૈકભોક્તા ।

ત્વમેવાસિ દિવ્યં હરે ર્ધામ શુભ્રં

 ત્વમેવં ચિરાયુસ્ત્વમેવં ચિરાયુઃ ॥૨॥

ત્વમેવાસિ કલ્યાણદાતા સમેષાં

 ત્વમેવાસિ શાન્તશ્ચ દાન્તો ધરાયામ્ ।

ત્વમેવાસિ સર્વસ્ય ભાગ્યં ચ શાશ્વત્

 ત્વમેવં ચિરાયુસ્ત્વમેવં ચિરાયુઃ ॥૩॥

ત્વમેવાસિ કોટ્યણ્ડભૃદ્ રોમકૂપે

 ત્વમેવાસિ પરમેશ્વરસ્યૈકદાસઃ ।

ત્વમેવાસિ સન્દેશવાહો હરેઃ સ્વઃ

 ત્વમેવં ચિરાયુસ્ત્વમેવં ચિરાયુઃ ॥૪॥

ત્વમેવાસિ નારાયણસ્ય સ્વરૂપં

 ત્વમેવાસિ મૂલાક્ષરં ચ પ્રયાગઃ ।

ત્વમેવાસિ શાસ્ત્રી ચ યોગી ત્વમેવ

 ત્વમેવં ચિરાયુસ્ત્વમેવં ચિરાયુઃ ॥૫॥

Tvamevāsi trātā bhavābdhe - Nārāyaṇ-Panchakam

2-331: unknown

Category: Mantra-Stotra

Nārāyaṇ-Panchakam

Tvamevāsi trātā bhavābdher-janānām,

 Tvamevāsi dātā prabhoho pādabhūmehe |

Tvamevāsi shāntehe sukhasyārṇavastvam

 Tvamevam chirāyustvamevam chirāyuhu ||1||

Tvamevāsi boddhā cha mantā vidhātā

 Tvamevāsi dhāmnah sukhasyaik-bhoktā |

Tvamevāsi divyam harer-dhām shubhram

 Tvamevam chirāyustvamevam chirāyuhu ||2||

Tvamevāsi kalyāṇdātā sameṣhām

 Tvamevāsi shāntashcha dānto dharāyām |

Tvamevāsi sarvasya bhāgyam cha shāshvat

 Tvamevam chirāyustvamevam chirāyuhu ||3||

Tvamevāsi koṭyaṇḍabhṛud rom-kūpe

 Tvamevāsi Parameshvarasyaikadāsah |

Tvamevāsi sandeshavāho harehe swah

 Tvamevam chirāyustvamevam chirāyuhu ||4||

Tvamevāsi Nārāyaṇasya Swarūpam

 Tvamevāsi Mūlākṣharam cha Prayāgah |

Tvamevāsi Shāstrī cha Yogī tvamev

 Tvamevam chirāyustvamevam chirāyuhu ||5||

loading