home share

कीर्तन मुक्तावली

जदुनायक दिलजान जीवन प्रान है हमारे

1-363: सद्‍गुरु देवानंद स्वामी

जदुनायक दिलजान जीवन प्रान है हमारे,

 तजी लोकन की लाज भेटी मोहन मतवारे... १

उरपे विशाल माला गजरा गुलाब धारे,

 दोउ कानन पर गुच्छ सो त्रिलोक हुं से न्यारे... २

केशनकी अलक देखी बंसियर ज्युं वेश कारे,

 रये कुंडल लपटाय के दोउ मीन मुखमें डारे... ३

करमें कंचन की पोंची भुजबंध है अति भारे,

 देवानंद के जगवंद पिया प्रानन से प्यारे... ४

Jadunāyak diljān jīvan prān hai hamāre

1-363: Sadguru Devanand Swami

Jadunāyak diljān jīvan prān hai hamāre,

 Tajī lokan kī lāj bheṭī Mohan matvāre... 1

Urpe vishāl mālā gajarā gulāb dhāre,

 Dou kānan par guchchha so trilok hu se nyāre... 2

Keshankī alak dekhī bansiyar jyu vesh kāre,

 Raye kunḍal lapaṭāy ke dou mīn mukhme ḍāre... 3

Karme kanchan kī ponchī bhujbandha hai ati bhāre,

 Devānand ke Jagvand piyā prānan se pyāre... 4

Kirtan Selection

Category